Ny VD utsedd för Svedbergs i Dalstorp

Anders Tofte, 43 år, har utsetts till VD för Svedbergs i Dalstorp AB. Han tillträder 1 juli 2011 och ersätter då Tf VD Peter Petersson som återgår till Backup Management AB.

Anders Tofte, kommer närmast från Hafa Bathroom Group där han bland annat varit ansvarig för affärsområdet produktion samt kundservice/ eftermarknad. Anders har tidigare arbetat som vd inom detalj/ dagligvaruhandeln samt har en mångårig bakgrund inom områdena Företagsöverlåtelser och Affärsutveckling.

– Jag är stolt och ödmjuk inför uppgiften att få ta över ledningen för ett av de finaste badrumsföretagen i Norden och känner en stor trygghet i varumärket Svedbergs och den kompetens och erfarenhet som finns i företaget.  Samtidigt ser jag med glädje fram emot att tillsammans med de anställda utveckla och förstärka Svedbergs marknadsledande position och göra företaget ännu mer attraktivt för ägare, medarbetare och kunder.  – säger Anders Tofte i en kommentar.

– Vi hälsar vår nye VD Anders Tofte varmt välkommen till oss på Svedbergs. Vi är övertygande om att Anders har de egenskapar och kommersiella erfarenheter som krävs för att fortsätta arbetet med att stärka och utveckla Svedbergs in i framtiden, säger Urban Jansson, styrelseordförande i Svedbergs i Dalstorp AB.

Svedbergs i Dalstorp AB

Styrelsen

För ytterligare information:
Styrelseordförande Urban Jansson, 0321-53 30 00

Om Svedbergs  
Svedbergs, vars aktie sedan 3 oktober 1997 är noterad vid Stockholms fondbörs, tillverkar och marknadsför det kompletta badrummet under egna varumärket Svedbergs. Företaget är marknadsledande i Norden på badrumsmöbler och utvecklar hela tiden sortimentet för att täcka alla behov som konsumenten har i sitt badrum. Moderbolaget Svedbergs i Dalstorp AB bedriver sin verksamhet i Dalstorp, Västergötland där merparten av produktionen sker. Bland Svedbergs omkring 3500 kunder kan nämnas svenska Comfort, JM, NCC, Interpares, Dahl, Onninen, Ahlsell VVS, Byggbeslag, DT Group: Beijer Sverige, Stark Danmark och Starkki Finland, norska Bademiljø, danska Ditas (XL Bygg), Sani stål och finländska Kesko.